Közélet

2016.09.25. 18:27

Újszászi fiatalok is bizonyítottak alkotásaikkal

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói is részt vettek az Irodalmi Rádió az év legjelentősebbnek számító pályázatán, ahol a „Az év gyermekverse” és „Az év gyermekmeséje” cím elnyerése volt a tét.

K. B.

Az iskola két nyolcadik osztályos tanulója is meghívást kapott az eredményhirdetésre, melyet az elmúlt hétvégén tartottak Budapesten, a Csokonai Művelődési Központban.
A versenyre összesen 315 pályamű érkezett be, köztük Ézsiás Zsófia vers kategóriában 4. helyezést elért Megújulás című műve és Mihályi Richárd mese kategóriában 6. helyezett Titkok könyve című alkotása.

Zsófia az oklevelet a rádió főszerkesztőjétől, Zsoldos Árpádtól vehette át, Richard azonban nem tudott a jeles eseményen részt venni, ugyanis ezen időpontban egy másik megmérettetés – félmaratoni táv lefutása – várt rá.
A rendezvény felolvasó-délutánján a sikeresen szereplő pályaművek között Zsófia költeménye is elhangzott.
– Nagyon örülünk a nyolcadikosok sikerének – nyilatkozta Bogárné Simon Klára, az iskola igazgatónője, akitől azt is megtudtuk, a fiatalok az intézményen keresztül, magyartanáruk, Székelyfalvi Gáborné segítségével indultak e megmérettetésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!