Közélet

2016.12.03. 11:30

40 éves a Pitypang ovi!

A Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodájában öt telephelyen látják el a város óvodás gyermekeit. Az egyik legfiatalabb ovi a Pitypang Óvoda, az intézmény székhelye, 40 éve nyitotta ki kapuit.

D. E.

Ponyokainé Rab Judit intézményvezetőtől megtudtuk, 1976. szeptember 4-én adták át az óvodát, melyre Kisújszállás Városi Tanácsa különleges módon talált forrást: a város dolgozói egy napi keresetükkel járultak hozzá ehhez, valamint a város üzemeinek, szocialista brigádjainak támogatásával épült az új, akkori nevén Bacsó Béla lakótelepi óvoda, mely a 25. éves évfordulón vette fel a Pitypang nevet. Kezdetben 38-40 fős csoportlétszámokkal dolgoztak, ma átlagosan 25-28 fővel, mára közel 3500–4000 gyermek járt ide.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Felvételünkön a legnagyobb óvodások műsora FOTÓ: Bíróné Szijjártó Anita
[/caption]

A születésnapon a legnagyobb óvodások „Ősz szele zümmög” című műsorral léptek fel, majd Szász Veronika területi igazgató és Tatár Zoltán alpolgármester köszöntötte az óvodát. Ezután „Miből lesz a cserebogár?” címmel az egykori pitypangos óvodások adtak műsort. Kiállítás is segített a visszaemlékezésben régi fényképek, egykori óvodások rajzai is láthatók voltak.
A születésnapot hatalmas tortával zárták, majd a Pitypang Óvodában megkoszorúzták az emléktáblát és lufipostát engedtek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!