Közélet

2016.12.04. 16:30

Álló mozgókép

Új őrültség telepedett rá manapság a világra és a világhálóra. Mannequin challenge-nek, magyarul Manöken kihívásnak nevezik.

Mészáros Géza

Nem annyira „vérfagyasztó”, mint az Ice bucket challenge, vagyis a Jegesvizes vödör kihívás, ám a megdermedés ezúttal is lényeges momentum! Akihez nem jutott még el és nem ismeri: a vírusként terjedő Manöken kihívás szereplői mozdulatlanná válnak, furcsa pózokba merevednek, így videózzák le őket, s osztják meg a „mozgófilmes állóképet” a közösségi médiában.

Mindezen kezdeményezés egy régi emlékképet vetít elém a mostaninál is még fiatalabb koromból. Nevére, származására, bocsi, nem emlékszem, a ’90-es évek elején talán az Egyesült Királyság egyik labdarúgó-csapatának játékosa lehetett, aki minden egyes gólját a társaival egy adott szituációban közösen megmerevedve ünnepelte. Annyira tetszett nekem ez a különleges gólöröm, hogy a magam számára azonnal honosítottam. Kispályás focistaként rávettem az egyik barátomat, hogy hasonló képpen ujjongjunk a góljainknál. Mindketten sok találatot szereztünk aktívból mára passzívvá leáldozott pályafutásunk delelőjén, így aztán az ellenfeleink évekig mozizhattak kettőnk sajátos élőképén (sajna, ma már a sprinteket is fagyott állapotban végezzük).

Egyébiránt, a poéngyártás mellett más megközelítésben is hasznosítható lehetne a Manöken kihívás. Ugyan romantikusan giccses a javaslat, én mégis vállalom. Így hát megfontolásra felajánlom az emberiség gonosz szándékú tagjainak, hogy készítsenek magukról egy örökkévalóságnyi időre szóló Mannequin challenge-et...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!