Közélet

2016.12.10. 09:30

Az agrárium is fontos téma volt

Ez évi utolsó ülését tartotta pénteken a megyei közgyűlés. Tájékoztató hangzott el többek között a jászapáti és a jászberényi járási hivatal működéséről, illetve a megye mezőgazdaságának helyzetéről.

Sz. Zs.

Mint kiderült, idén az átlagosnál jobb terméseredmények születtek az agráriumban, a felvásárlási árak viszont jellemzően csökkentek. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal anyaga szerint pedig fontos, hogy a 2017-ben ütemezve haladjanak az uniós beruházások, valamint a kapcsolódó kifizetések.

Mivel 2017-től teljesen átalakul a kifizetőügynökségi struktúra, a továbbiakban új intézményi keretek között folytatódik a munka, a támogatások folyósítása. Ezért a vidékfejlesztési hivatal a megyei kormányhivatallal közösen azon dolgozik, hogy az átalakulás ne veszélyeztesse az agrártámogatások folyósítását. Az új szervezeti keretek között célkitűzés lesz a szolgáltató jelleg növelése.
A képviselők elfogadták emellett a közgyűlés 2017. első fél évi munkatervét és a következő évre szóló belső ellenőrzési tervet, illetve módosították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!