Közélet

2016.12.20. 16:12

Foglalkozással hangolódtak

Karácsonyfadíszek, apró ajándékok készültek a minap a Maci Alapítványi Óvodában.

B. Cs.

Itt már szokássá vált, hogy a szülőket  egy-egy nyílt napon is vendégül lássák. A foglalkozások sorában az egyik kiemelt program, hogy karácsonyhoz közeledve egy délelőttöt rászánnak a közös készülődésre. Az idei „adventi nyílt napot” az elmúlt héten szervezték meg.
– Azt szeretnénk elősegíteni, hogy a karácsonyhoz közeledve minél jobban ráhangolódjanak az egyik legfontosabb családi ünnepre a gyermekek és szüleik egyaránt – mondta az óvoda vezetője, Dobó Katalin.

– Nem is tartunk külön karácsonyi ünnepséget, inkább az ünnep hangulatát szeretnénk előkészíteni, egyrészt a nyílt nappal, másrészt egy délutáni közös énekléssel, illetve azzal, hogy az óvoda udvarán található fenyőfát ékesítjük fel a gyerekek által készített díszekkel.
Az ovi célja, hogy a mindennapi tevékenységek részeként tapasztalják meg az ovisok a sérült és ép gyerekek közös tevékenységében rejlő értékeket, amihez a szülőkkel szervezett közösségi programok is nagyban hozzájárulnak, illetve ezt egészíti ki a szülői klub működtetése is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Közös munkával születtek a karácsonyi díszek, apró ajándékok FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!