Közélet

2016.12.11. 16:35

Ismét van kisbárányuk

Egyhetes az a kisbárány, mely nemrég született az értékteremtő közmunkaprogramban létrehozott állatfarmon – tudtuk meg Jánosi József polgármestertől.

K. B.

Az új jövevény is a kosok számát gyarapította: egy tenyészállat és négy fiatal hímnemű birka mellé érkezett a bárányfiú, jerkéből, azaz nőstény állatból pedig tizenkilenc különböző korú béget most a farmon.
A baromfiudvarról a felnövekvő kakasok egy részét értékesítették, a tojástermelés folyamatos, bár a téli időszakban visszafogottabb, tavasszal az idő enyhülésével újabb keltetést terveznek. A kitojt tyúkállományt pedig értékesíteni fogják.

A közfoglalkoztatottak gondozta mezőgazdasági területeken megtermelt káposztát a konyhán most savanyítják. Igen sok káposzta, karfiol termett, amit a helyi étkeztetésben használhatnak fel, még van paprikából, zöldségekből is. Január-február táján palántázni fognak, a növények március környékén kerülhetnek ki a fóliasátorba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!