Közélet

2016.12.25. 18:30

Kiválóan szerepelt a Verseghy EU-s csapata

A napokban a Kecskeméten zajló döntővel véget ért a 2016-os „4 for Europe” elnevezésű, középiskolások számára kiírt európai uniós témájú országos vetélkedő.

M. G.

Az országos döntőt az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium csapata nyerte.
Csupán 0,4 ponttal maradt le mögötte a szolnoki Ver­seghy Ferenc Gimnázium (12. b.) csapata – Máté Rózsa, Balla György, Fábián Erik, Köböl Vince; felkészítő (történelem) tanár: Pókász Levente.

A verseghysek díja, hogy az Európai Unió soros elnökségét 2016 második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el, többnapos tanulmányút keretében. Az idei „4 for Europe” elnevezésű vetélkedőre összesen 186, négyfős középiskolás diákokból álló csapat jelentkezett, hogy számot adjon az Európai Unióval és az Európai Parlamenttel kapcsolatos ismereteiről. Az első online fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, ahonnan a forduló győztese, és összesített eredmény alapján a 3 legjobb második helyen végzett csapat kapott meghívást az országos döntőre.

A fináléra a kecskeméti Katona József Könyvtárban került sor.
– A döntőben az Európai Unió intézményeiről és vezető személyeiről kellett számot adnunk – mondta Fábián Erik.
– Tulajdonképpen minden tekintetben jól vizsgáztunk, s inkább az iskolai Európa-nap megszervezésében volt erősebb a Radnóti – vélekedett Erik. Ezt Köböl Vince is megerősítette.
 – Minimális különbséggel maradtunk le a fővárosi iskolától. A helyi EU-s rendezvényükre nagyobb tömeget tudtak mozgósítani, más egyebekben hasonlóan teljesítettünk. De nem bánkódunk, inkább örülünk a kiváló eredményünknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!