Közélet

2016.12.27. 16:30

Közösségi rendezvénnyel készültek a karácsonyra

A Jászboldogházi Faluvédő és Szépítő Egyesület hatodik éve invitálja a település lakóit, hogy közösen ünnepeljék a karácsonyt.

B. Cs.

A Szent Vendel téren tartott rendezvényt idén is megszervezték advent idején. Az ünnepi eseményen fellépett a Csillagvirág kórus, a gyertyagyújtást követően pedig Csergő Ervin plébános tolmácsolta ünnepi gondolatait. Az ünnepségen felléptek a helyi óvodások, karácsonyi dalaik után az iskolások betlehemes műsora következett. A szervező faluszépítők közössége immár hagyományosan kaláccsal, forralt borral, teával vendégelte meg a jelenlévőket.

– Úgy érezzük, hogy a hagyományok létrehozásával, ápolásával – amilyen a karácsonyváró rendezvény is – erősíteni lehet az emberi kötődéseket, az identitástudatot – jegyezte meg Szűcs Gergelyné a Faluvédő és Szépítő Egyesület tagja.
– Az emberek várják az alkalmat, hogy találkozhassanak, hogy együtt ünnepelhessenek. Településünk idén ünnepelte önállóvá válásának hetvenedik évfordulóját, bízunk abban, hogy karácsonyi ünnepségünk is emelte a jubileumi év fényét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!