Közélet

2016.12.01. 17:00

Megkezdődött a fejlesztések tervezése

Befejeződtek a városban az erre az évre tervezett út- és ivóvízvezeték-felújítási munkálatok.

Banka Cs.

Dr. Szabó Tamás polgármester szerdán sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a belső úthálózat felújítására idén mintegy 115 millió 530 ezer forintot költött el az önkormányzat, míg az ivóvízhálózat felújítására további mintegy 38 millió 400 ezer forintot használtak fel a városi költségvetésből.

A település vezetője hozzátette: az elmúlt években jelentős összegeket fordított Jászberény, hogy belső úthálózatát, illetve ivóvízvezeték-rendszerét rendbe tegye. Az elkövetkezőkben pedig már a helyi infrastrukturális fejlesztő munka hangsúlyát szeretnék áthelyezni. A fogadóórák, lakossági jelzések, a képviselői körzetbejárások alkalmával a legtöbbször már nem az utak minőségét rója fel a lakosság, hanem a csapadékvíz-­elvezető rendszer hibáit, illetve a szennyvízelvezetés időlegesen megjelenő problémáit.
A polgármester bejelentette, hogy a 2017-es városi költségvetés tervezésével párhuzamosan megkezdődött a szennyvízcsatorna-rendszer, és a csapadékvíz-elvezető rendszer, egyrészt bővítésének, másrészt felújításának tervezése. A több évre elhúzódó, várhatóan milliárdos nagyságrendű beruházásról szakemberekkel egyeztetnek.

A tervezés egy jelentős szelete, hogy a szükséges munkálatok fedezete milyen módon teremthető elő. Áttekintik a város saját anyagi lehetőségeit, hogy az eddigi infrastruktúra-­fejlesztésre, döntően az úthálózat rendbetételére fordított összegekből milyen mértékben csoportosítsanak át az említett feladatokra. A másik lehetőség pedig az – mondta dr. Szabó Tamás –, hogy megnézik, milyen fejlesztési hitel felvételére volna lehetősége Jászberénynek. Döntés természetesen még nem született, sem a hitel felvételéről, sem pedig a munkálatok ütemezéséről. Az egyeztetések és a tervező munka lezárulta után, előreláthatólag a költségvetés februári elfogadása körül határoznak majd az infrastruktúra-beruházás elindításáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!