Közélet

2016.12.24. 11:00

Megköszönték az ifjú sportolók munkáját

Az önkormányzat és a Városi Diáksport Bizottság az Ipolyi Kulturális Központban ünnepélyes keretek között köszönte meg a sportolók ez évi teljesítményét.

T. A.

Számos szép eredmény született egyéni és csapatjátékokban megyei, területi versenyeken, magyar bajnokságokon és nemzetközi versenyen is. Idén a Jó tanuló, jó sportoló címet huszonkilenc fiatal (Rácz Renáta, Komáromi Helga, Nagy Dóra, Balogh Zsuzsa, Sajti Marianna, Kormos Krisztián Tamás, Bakos László, Deák Benedek, Hajnal Bence, Márvány Bence, Schnetter Krisztián, Kara Zsombor, Kormos Krisztián, Uhrin Roland, Habók Bianka, Hajnal Csenge, Lipák Zsanett, Szöllősi Petra, Szűcs Krisztina, Vasas Bianka, Hevesi-Tóth Krisztián, Gustafik Gergő, Karancsi Bence, Pelyhe Martina, Török Hanna, Ternák Tamás, Tóth Csaba, Kocsor Zorka és  Kocsor Kira) érdemelte ki, mivel a kiváló sportteljesítmények mellett a tanulásban is jeleskednek.

A száztizenhét „Jó sportoló” diák névre szóló ajándéktárgyat vehetett át Markót Imre polgármestertől és Nagy Tibor diáksportbizottsági elnöktől. A nemzetközi versenyek élvonalában két kiváló atléta, Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka nemcsak a saját korcsoportjukban, hanem felnőtt korcsoportban is magyar országos bajnokok. Norbert országos csúcstartó, Magyar Szuper Liga győztes, az Európa Kupa 2. helyezettje. Réka felnőtt országos bajnok, Európa-bajnoki 21. helyezett. Mindketten az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói, olimpiai kerettagok.

Az idei szeniordíjat Futó Ferenc érdemelte ki, aki az amatőr tekesport guruja, életműdíjas sportvezető. 1980 óta műveli a tekét, és lassan eléri az ezredik hivatalos mérkőzését. Nemzetközi és hazai versenyek bajnoki címeit tudhatja magáénak. Huszonhét alkalommal részesült elismerésben, közöttük három miniszteri és rangos sportvezetői megbecsülésekben.
A Vándor Kupát a Fit-Kid tornász Kocsor Zorka érdemelte ki kiemelkedő országos és nemzetközi teljesítményével. Egyéni országos 1. helyezés, duó 1. hely, kiscsapat 2. hely, nagycsapat 1. hely, Európa-bajnokság egyéni 1. hely az idei teljesítménye.
Idén a testnevelők és az edzők is a színpadon állhattak, hogy átvegyék a polgármestertől munkájuk elismerésül az önkormányzat emlékplakettjét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A sportolók munkáját Markót Imre polgármester is megköszönte BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!