Közélet

2016.12.10. 11:26

Nem szeretnék, ha nőne a forgalom

Az elmúlt időszakban üzemlátogatáson vett részt Markót Imre. A város polgármestere megtekintette az épülő tiszapüspöki üzem készültségét.

T. A.

Mint ismert, a több milliárd forintos beruházás során a Tisza-TK Projekt Kft. egy kukorciafeldogozó üzemet létesít. A városvezető elmondta, az üzem tuladonosa és ügyvezetője tájékoztatása szerint vélhetően jövő év első felében próbaüzemben elindul. Tájékoztatást kapott arról, hogy az 550 munkavállalóból már 150–200 közötti létszám áll rendelkezésre, de természetesen további dolgozókat keresnek, elsősorban fizikai munakörben. Ennek érdekében folyamatosak a munkaerő-toborzások.

Az üzemben évente 500 ezer tonna kukoricát dolgoznak majd fel, de ennek háromszorosára is képesek lesznek. A polgármester megkérdezte, jelent-e ez majd leterheltséget a város közlekedésében. Azt a választ kapta, hogy nem, ám úgy véli, közlekedési mérésekre szükség lesz a későbbiekben, hogy a szállítás következményeit felmérhessék majd. A vezető hangoztatta, örülnek a munkahelyteremtő beruházásnak, de úgy véli, nem lenne szerencsés, ha a települést hátrányosan érintené közlekedés szempontjából az üzem működése, alapanyaggal való ellátása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!