Közélet

2017.01.01. 15:24

A városfejlesztőt is ellenőrizték

Az Állami Számvevőszék befejezte a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. gazdálkodásának 2011 és 2014 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését – tette közzé a felügyeleti szerv a honlapján.

T. A.

Az ÁSZ megállapította, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. feletti tulajdonosi jogait összességében szabályszerűen gyakorolta. A társaság településfejlesztési, településrendezési feladata ellátásának megszervezése is megfelelt a jogszabályi előírásoknak. Az ellátott feladat bevételeinek és anyagjellegű ráfordításainak elszámolása megfelelő volt. A céget a város 2008-ban alapította komplex városfejlesztési elképzelései megvalósítására.
Az ÁSZ jelentésében a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatójának tíz, Szolnok polgármesterének három, a jegyzőnek egy javaslatot fogalmazott meg, melyekre harminc napon belül intézkedési tervet kell készíteniük. Az ÁSZ ütemezetten ellenőrzi az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdálkodószervezeteket, melynek keretében ezért ellenőrizték többek között a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-t is – közölte Böröcz Imre felügyeleti vezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!