Közélet

2017.01.05. 09:30

„Amíg tudom, szervezem a programokat”

Több mint húsz éve szervez programokat a valamikori ÁFÉSZ-es nyugdíjasoknak Ágoston Imréné, aki maga is a cégnél dolgozott egykoron.

D. E.

A klub évente két nagy programot tart, anyák napját és karácsonyi ünnepséget, melyek megvalósítását a madarasi önkormányzat, a művelődési ház, Szabóné dr. Szabó Erzsébet kuratóriumi elnök vezette alapítvány, a református iskola, a Coop Zrt. is segítik. A rendezvényeken 150-180 nyugdíjas vesz részt, akik közül sokaknak ez jelenti a kikapcsolódást, a családot.

– Nagyon jó érzés látni, hogy ilyenkor az idősek nagyokat beszélgetnek, énekelnek, hiszen az Őszirózsa Népdalkör tagjai is itt vannak mindig velünk. Alkalmanként orvosi előadásokat is szervezünk, hogy az egészségünkért is tudjunk tenni –mondja Ágostonné Erzsike, akinek ezek a jól sikerült rendezvények adnak erőt a következő megszervezéséhez, melyben mindig számíthat menyére, Ágostonné Doma Magdolnára és egykori munkatársára, Sebestyén Lászlónéra is.

– Bár már Berekfürdőben lakom, de Kunmadarason otthon vagyok, hiszen évtizedekig ott éltem, dolgoztam – jelenti ki Erzsike, aki több alkalommal gyűjtött és osztott szét az időseknek használt, jó állapotú ruhát is. A madarasi programok szervezése mellett Berekfürdőben is aktívan dolgozik, tagja a Nádirigó énekkarnak és a két helyi nyugdíjasklubnak is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ágoston Imréné Erzsike már húsz éve szervez programokat FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!