Közélet

2017.01.12. 14:00

Az influenza miatt hiányzott a fél iskola

Megyénkben az év első hetében több mint ötszázan fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

SZ. ZS.

A jelentések elemzése alapján elmondható, hogy a korcsoportok szerinti megoszlás nagyjából hasonló. A betegek tizenhét százaléka tizenöt éven aluli, a harmincöt-harminckilenc évesek korcsoportjába a betegek huszonhat százaléka tartozott, s huszonhárom százalék volt hatvan éven felüli. A levett tizenkét légúti mintából mostanáig öt esetben mutatták ki az influenza A-vírust.

A hét elején megyénk egyik településének százhatvanöt fős iskolájából kilencvenhárom tanuló influenzaszerű megbetegedés miatti hiányzását jelentették, tehát a tanulók több mint fele volt beteg – a mintavétel folyamatban van.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy még most is javasolt a védőoltás beadatása. A háziorvosi rendelőkben a térítésmentes oltóanyag a kockázati csoportokba tartozók részére rendelkezésre áll, illetve gyógyszertári forgalomból bárki beszerezheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!