Közélet

2017.01.21. 13:32

Egészségtelen a szolnoki levegő

Tizenhárom település, köztük Szolnok levegőjét is veszélyesnek minősítette szombaton az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Szoljon.hu

543083450

Fotó: DragonImages

Az Országos Közegészségügyi Központ jelzése szerint tizenhárom magyarországi városban – köztük Szolnokon is – a szálló por magas koncentrációja miatt egészségtelen a levegő. A tartós hideg és a szélcsend miatt a központ felmérése alapján jelenleg nincs olyan település Magyarországon, amelynek elfogadható lenne a levegő minősége.
A levegő minőségét négyes színskála szerint osztályozzák a szakemberek. A kék jelenti az elfogadhatót, a zöld a kifogásolt minőséget, míg a narancssárga az egészségtelen-, a piros a veszélyest jelzi.

A magas szállópor miatt az arra érzékenyek légzőszervi tünetei súlyosbodhatnak: ilyen a köhögés, vagy a nehézkes légzés. Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy aki teheti, ilyenkor ne tartózkodjon hosszabb ideig szabad levegőn. A meteorológiai előrejelzések szerint hétvégén is marad a hideg idő, nem lesz jelentős a légmozgás, többfelé köd alakulhat ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!