Közélet

2017.01.03. 15:20

Elismerték a helyi szakács munkáját

Címkék#Martfű

„Önkormányzati Elismerő Oklevelet” adományozott Rékási Tibor részére Martfű önkormányzatának képviselő-testülete a 2016-os kulináris olimpián szakács kategóriában elért bronzérem eredményéért.

J. Zs.

A martfűi olimpikon az önkormányzati elismerést és az ezzel járó pénzjutalmat az elmúlt havi képviselő-testületi ülésen vehette át. A kulináris olimpiát október 22-től 25-ig rendezték meg a németországi Erfurtban. A minden negyedik évben megtartott eseményen közel ötven nemzet több mint 2500 versenyzője mérte össze tudását.

A magyar küldöttségnek hat megyebeli tagja volt, akik mindannyian sikeresen szerepeltek a gasztrokulturális megmérettetésen, érmekkel jöttek haza. A martfűi Rékási Tibor bronzérmet nyert. A szakember – ahogy az a város honlapján olvasható – elmondta, természetesen az aranyérem megszerzésére törekedett, mint ahogyan a következő világversenyen is az első hely lesz a célja.
A gasztronómiai remekművek mellett a zsűri értékesnek találta a tálaláshoz használt fa alapokat is, amelyeket szintén martfűi mester, Stonawski József készített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!