Közélet

2017.01.18. 10:50

Emberöléssel vádolták meg az anyagyilkos lányt és barátját

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt két fiatalkorúval szemben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt – tudatta sajtóközlemény útján a megyei főügyészség.

M. G.

A vádirat szerint a 14. életévét alig meghaladó zagyvarékasi lány és 16 éves szolnoki barátja 2016. január 25-én este zagyvarékasi házában több késszúrással megölték a lány édesanyját. A lányt egyedül nevelő özvegy édesanya féltette tinédzser korú gyermekét, ezért őt szigorú nevelésben részesítette.

2016 januárjában a lány osztályfőnöke jelezte az anyának, hogy gyermeke iskolai magatartása megváltozott, mely viselkedés változás mögött egy fiú állhat. Az anya nem akarta, hogy lánya a fiúval barátkozzon és kitűnő tanulmányi átlagát lerontsa, ezért megtiltotta, hogy gyermeke a fiúval kapcsolatot tartson. A két fiatal emiatt elhatározta, hogy kapcsolatuk akadályát, az anyát megölik.

2016. január 25-én este a lány titokban beengedte társát lakóházukba, ahol a 16 éves fiú az anyát előbb megpróbálta megfojtani. Majd miután így nem sikerült, egy nagyméretű konyhakéssel az elkövetők – egymást felváltva – legalább 91 késszúrással megölték a sértettet. A főügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!