Közélet

2017.01.17. 10:50

Hiánypótló tevékenységgel bővítik a közfoglalkoztatást

Ezekben a hetekben tanfolyamon vesznek részt azok a közfoglalkoztatottak, akik a hamarosan induló paprikaőrlő üzemben fognak dolgozni.

Sz. Zs.

Elméletben és gyakorlatban sajátítják el azokat az ismereteket, amelyek ahhoz a munkához szükségesek, amelyet hamarosan végezni fognak. Az elmúlt két évben ugyanis a közmunkaprogram keretében létrehozott kertészetben fűszerpaprika-termesztéssel is foglalkoztak a településen. 2016-ban tovább növelték a megművelt terület nagyságát, de az őröltetés és értékesítés nem megoldott, csupán a 120 kilométerre lévő Tiszaalpáron van erre lehetőség.

Az önkormányzat ezért úgy határozott, szociális szövetkezetet hoz létre, a fűszerpaprika őrlésére és értékesítésére. A manufaktúra kialakítására önerőből megvásároltak egy házat, amely alkalmas szárításra, őrlésre, csomagolásra, bérőrlésre is.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Tanfolyamon vesznek részt a közfoglalkoztatottak FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Az épületet átalakították az alkalmazott gyártási technológiának megfelelően, megvásárolták és beüzemelték az üzemi szintű tevékenységhez szükséges gépeket és berendezéseket, s beszerezték az engedélyeket. A tervek szerint hamarosan megkezdik a próbaüzemet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!