Közélet

2017.01.18. 10:50

Kedvezett az időjárás a mentési gyakorlatnak

A jégről mentést gyakorolhatták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Kirendeltségének tűzoltó egységei az elmúlt héten.

B. Cs.

Jászberény határában, a Téglagyári tavon nyílt lehetősége a tűzoltóknak, hogy három napon át minden csoportjuk egyrészt átismételje a mentés elméleti szabályait, másrészt, hogy azt a gyakorlatban is kipróbálja.
Fózer Tibor tűzoltó ezredes, a jászberényi kirendeltség vezetője elmondta, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt tartós hideg idő lehetőséget adott arra, hogy teljes biztonságban eleveníthessék fel, gyakorolhassák be a mentés technikáját.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A jégről mentés technikáját gyakorolták FOTÓ: Banka Csaba
[/caption]

Gyakorlatot ugyanis csak abban az esetben rendelhetnek el, ha biztosított a résztvevők biztonsága. Mivel az időjárás a térségben meglehetősen zord, a hőmérő higanyszála pedig a végrehajtás előtt napokig nem emelkedett fagypont fölé még nap közben sem, így nem volt akadálya a gyakorlatnak.

– Ilyen gyakorlatra az elmúlt öt esztendőben nem volt lehetősége az állomány tagjainak, de most kihasználhattuk az alkalmat, hogy a jégről mentés szakmailag jól kidolgozott, és meghatározott fogásai alapján elvégezzék ezt a feladatot tűzoltóink – mutatott rá az ezredes, miután minden vonuló egységük sikeresen végrehajtotta feladatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!