Közélet

2017.01.27. 14:05

Nem füstölt a kémény, életveszélyben volt a néni

Címkék#közélet

Napok óta nem füstölt a kémény egy idős asszony házánál az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen. Az egyedül élő nőt csak a település szociális gondozója látogatta, mást nem engedett be a házba.

Szoljon.hu

A szociális gondozó jelezte a kéményseprőipari szolgáltatónál, hogy az idős asszony házában napok óta áll a füst, ugyanakkor a kémény nem működik...
A kéményseprő soron kívüli ellenőrzést tartott a helyszínen, az idős asszony házában működő fűtőberendezést több szempontból is életveszélyesnek találta. Azt tapasztalta, hogy a kémény alsó koromzsákajtaja korhadt fából készült, papírral volt kiékelve, a kályhacsövön több helyen rések tátongtak, csak úgy, mint a kályhán, a füst folyamatosan visszaáramlott az egyetlen lakott helyiségbe, ahol ugyanakkor dermesztő hideg volt. A szerencsén múlott, hogy eddig nem történt tragédia.

Szűcs András, megyei ellátási csoportvezető az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a 1818-as számra érkező bejelentések már több alkalommal életet mentettek. Ha a bejelentés arról szól, hogy a füst visszaáramlik a lakótérbe, akkor a kéményseprő azonnal felkeresi az ingatlant és leellenőrzi a rendszert. Erre volt már példa Szolnokon is, ahol egy gyűjtőkémény dugult el, és emiatt kellett intézkedni – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!