Közélet

2017.01.11. 09:35

Országos programban újulhat meg az épület

Makovecz Imre életművének megőrzésére és gondozására a kormány az építész születésének 80. évfordulóján hirdetett többéves programot.

Banka Cs.

A fejlesztések részeként a Makovecz-tervek alapján megépített közösségi épületek felújítását is támogatják. Jászkisér önkormányzata a minap kapott hírt arról, hogy a település művelődési házának rekonstrukcióját is támogatja a kormány a program pénzügyi keretéből. A kormány szándéka szerint 2016-tól egészen 2020-ig folyamatosan támogatják a Makovecz-épületek felújítását.

Lukácsi György polgármester elmondta honlapunknak, hogy a bejelentés szerint ebben az évben százmillió forintot fordíthatnak a helyi Művelődés Házára. A finanszírozási háttér biztosításának részleteiről, hogy az épület mely részeinek felújítására ad lehetőséget a kormánytámogatás, az elkövetkező hetekben zajlik majd az egyeztetés, mindenesetre jó esély van rá, hogy a kivitelezési munkálatokat már 2017-ben meg is kezdhetik a városban.

Az önkormányzat mindeközben megkezdte a város idei költségvetésének előkészítését, áttekintették az intézmények gazdálkodását, a szükséges feladatokat rendszerezték.
– Szerencsére azonnali intézkedésekre nincs szükség egyetlen intézmény esetében sem, a tervezőmunka az előre meghatározott keretek között zajlik – tette hozzá a polgármester.
– A fejlesztési pályázatok előkészítésében is jól halad a település választott testülete.

A településvezető hozzátette, hogy az ünnepek idején felkeresték a településen szolgálatot teljesítő mentősöket, tűzoltókat és rendőröket, hogy megköszönjék áldozatkész munkájukat, és kifejezzék elismerésüket tevékenységükért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!