Közélet

2017.01.28. 14:30

Röpis vágyakozás

Két hete történt, hogy a Magyar Kupa eldöntőjének első meccsén az Openhouse Szolnoki RKSI férfiröplabda-csapata hazai pályán játszva szettveszteség nélkül legyőzte a címvédő Kaposvárt.

Varga Csaba

A röplabdában nem annyira járatosak biztosan nem kapták fel a fejüket a hírre, hiszen a sportban mindig és mindenhol történhetnek meglepetések. Azt azonban tudni kell, hogy a kaposvári együttes nem szokott három nullára kikapni – már csak ezért is lehetett tizenhétszeres kupagyőztes és tizennyolcszoros bajnok. Az elmúlt két évtizedben egyértelműen a honi mezőny legeredményesebb klubjáról van szó, amelyik nemzetközi szinten is szerepel évek óta.

Az odavágón elért szolnoki siker után sokan arra számítottak, hogy a visszavágón helyre áll a világ rendje, és a somogyi alakulat kiharcolja a döntőbe jutást. A szolnoki csapat azonban bizonyította, hogy az előző eredmény nem a véletlen műve volt: Kaposváron is nyerni tudott, és ezzel fennállása során először bejutott a kupadöntőbe.

Talán kevesen tudják, hogy a szolnoki klub a sportiskolával karöltve évek óta az ország egyik legjobb nevelőegyesületének számít. Igen ám, de hiába nevelte a klub a fiatalokat, értékeit rendre „elrabolták” a tehetősebb egyesületek. Idén azonban támogatókra leltek a szolnokiak, visszahívták a náluk nevelkedett játékosaikat. A tizenkettes keretükben kilencen nevelkedtek Szolnokon.

Picit több a pénz, sokkal több az edzés, s rögtön van eredmény – így már a kosarasok és vízilabdázók mellett a röplabdázóink is egyre sikeresebbek. S még nincs vége: mint mondják a csapat tagjai, nem elégszenek meg a kupadöntőbe jutással. Ennél is többre és jobbra vágynak.
Szurkoljunk, hogy valóra váljanak ezek a remények!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!