Közélet

2017.01.13. 09:28

Tetszettek a tervek a kormánybiztosnak

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás fejlesztésért felelős kormánybiztos tartott tegnap délelőtt sajtótájékoztatót Jászberényben, a városházán Hajnal-Nagy Gábor alpolgármesterrel és Eszes Bélával, a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének elnökével közösen.

B. CS.

A tegnapi eseményen a Jászság turizmusfejlesztési elképzeléseit, ezen belül a kerékpáros turizmus bővítésének lehetőségeit tekintették át. Szeretnék ugyanis elérni, hogy a már meglévő kerékpárutakat úgy kössék össze, hogy az az aktív pihenést választók számára valós lehetőséget teremtsen az ország régióinak megismerésére. A terv egy jelentős eleme az Alföld-program kidolgozása, melynek része lehet a jászsági elképzelések egységes megjelenítése. Révész Máriusz jó elképzelésnek nevezte egyebek mellett, hogy a 32-es főút vonalát követő kerékpárút megépítését az érintettek nem közvetlenül az út mentén, hanem a Zagyva folyó gátján képzelik el.

Eszes Béla kiemelte: a Zagyva-projekt felújítása – ami Szolnok felé teremtene kerékpáros összeköttetést a kistérséggel – egy jelentős részét képezi a jászsági elképzeléseknek, ugyanakkor terveket dolgoznak ki a Tisza-tó, illetve Eger irányába is. A fejlesztéseket turisztikai programok kidolgozásával együtt képzelik el. Hajnal–Nagy Gábor alpolgármester is a turisztikai jellegű beruházások egységes szemléletének fontosságát emelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!