Közélet

2017.01.17. 16:35

Vállvetve: megküzdöttek a hóval a jászárokszállásiak

Önkormányzati és önkéntes tűzoltók vállvetve küzdve, a helyi lakókkal összefogva, szó szerint, kiásták a hó alól a bajbajutott járműveket.

Szoljon.hu

– Az utóbbi évek legtéliesebb tele, a havazás miatt a megye több pontján nehéz helyzet alakult ki a közlekedésben, és az emberek ellátásában. Mi szombaton reggel háromnegyed hatkor kaptuk az első riasztást egy árokba csúszott buszhoz, amelyet a nap folyamán még másik kettő követett. A műszaki mentésben a Jász-Plasztik Kft. és a Bosá Kft. erőgépei voltak segítségünkre – így kezdte a hétvége összefoglalóját Mezei Tibor, a Jászárokszállási Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

– Önkénteseink pedig a Gondozó Központ munkatársaival tizenkilenc helyre az ebéd kiszállításában segédkeztek, valamint a járda eltakarítást végezték az idős ellátottaknál – folytatta a parancsnok.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotók: Jászárokszállási ÖTP
[/caption]

Vasárnap sem pihentek a jászárokszállásiak, tesztelték a jég teherbíró képességét. Az önkéntesek és önkormányzati tűzoltók közös jégről mentési gyakorlatot tartottak, már, amikor jutott rá idejük (jutott), ugyanis hívták őket kettétört fa eltávolításához is. A fa nem bírta a hó súlyát, ellentétben a jéggel, ami nem szakadt be a tűzoltók alatt. Hogy is szakadt volna! A mentés szakszerű, pontos és jólszervezett volt – közölte a Szoljon.hu-val a megyei katasztrófavédelem sajtóügyelete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!