Közélet

2017.01.23. 09:48

Városi elismeréseket adtak át az ünnepen

1989 óta minden év január 22-e a magyar kultúra ünnepnapja. Hagyományosan ezen az ünnepen adják át a megyeszékhely több kitüntető címét.

Sz. Zs.

A vasárnapi ünnepségen a kulturális, művészeti és közművelődési tevékenység elismerésére alapított Kaposvári Gyula-díjat vehette át a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma művészeti munkaközössége és Tóth Béláné Szabó Terézia csipkekészítő, a szolnoki csipke megmentője és életben tartója.
A pedagógusok iránt érzett tisztelet és megbecsülés jeleként Szurmay Ernő-díjat hozott létre a város. Ebben a díjban idén Halász Sándorné, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese, Ivádyné Komár Katalin, a Kassai úti Általános Iskola pedagógusa, Juhászné Antal Gabriella, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ének-zene, népzene szakos tanára, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes prímása, Káliné dr. Kovács Ilona, a Verseghy Ferenc Gimnázium történelem-orosz szakos középiskolai tanára, Kiss Ferenc, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Kondor Ferencné, a Széchenyi Körúti Sportiskola Általános Iskola pedagógusa és Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgatóhelyettese részesült.

A tudományos tevékenységet elismerő Laki Kálmán-díjat idén dr. Cseh Géza, a megyei levéltár főlevéltárosa kapta. A Szolnok Város Sportjáért díjat posztomusz ítélték oda a nemrégiben elhunyt Bagi Lászlónak, a Szolnoki MÁV Lövészklub volt elnökének, I. osztályú sportlövőnek. Sportdíjat vehetett át Bontovics Ferenc, a Szolnoki MÁV labdarúgója és edzője,illetve Palla Edit testnevelő tanár, kosárlabda-sportedző, a Szolnoki Diáksport Egyesület alelnöke is. Tiszavirág Turisztikai Díjban a Garden Szálló dolgozói közössége részesült. A Szolnokért Emlékérem arany fokozatát vehette át dr. Székelyné Laub Hilda, a Szolnoki Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának vezetője. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója, Molnár Lajos Milán és Tőgyiné Farkas Éva módszertani munkatárs a rendezvénnyel egy időben vette át a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dr. Székelyné Laub Hilda Szalay Ferenctől vette át az elismerést FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!