Közélet

2017.06.17. 08:50

A kemping örök és felejthetetlen

Kiskoromban a nyár azzal indult, hogy a kertbe kipakoltuk a sátrat, megnéztük minden rendben van, sehol egy lyuk, hiánytalan a felszerelés. Szépen lepókhálóztunk minden kiegészítőt is - székeket, asztalt, matracokat. Előszedtük a hálózsákot, a konyhai felszereléseket.

Bihari Brigitta

Amíg az osztálytársaim külföldre repültek, mi Abádszalók, a Szelidi-tó vagy a Balaton valamelyik kempingjének legjobb zugát kerestük a családommal. Ez általában motorosok közelében volt, ott a rock dübörgött, és nem a kor kombinézenéi.

A külföldiekkel nyelvtudás nélkül is tudtunk tejet paradicsomra cserélni. Előfordult, hogy a közös fürdőhelységekben óra, ékszer maradt a csap feletti polcon. Senki sem nyúlt hozzá, a kempingközösség tudta, mi az övé. Az íratlan szabályokat mindenki betartotta.

Aztán kimaradt pár év, idén viszont volt szerencsém ismét egy sátras hétvégét eltölteni. Meglepve tapasztaltam, hogy semmi sem változott, a közös helyiségekben továbbra is köszön mindenki, a csecsemőtől a nyugdíjasig vannak elszánt kempingezők, high-tech lakóautósok, mindent magukkal cipelő kisnyugdíjasok, és persze az aligcuccos puritánok.

Ezekben az emberekben közös, hogy ki tudnak szakadni a rohanásból, az elektromos-okos világból, és pár napot nyugodtan eltölteni a természettel összhangban. Érdemes kipróbálni – felejthetetlen élmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!