Közélet

2017.06.12. 15:30

Az ifjú polgárőrök számát növelnék

Éves rendes közgyűlését tartotta a Szolnoki ­Polgárőr Egyesület a minap, melyen a 2016-ban végzett munkát értékelte Bódi Andor elnök, valamint a jövőbeli terveket is ismertette.

CZ. N.


Beszámolójából kiderült, hogy újabb sikeres évet tudhat maga mögött az egyesület, mely tavaly év végén 72 tagot számlált, idén pedig már 18 új taggal gyarapodott.
Az egyesület folytatta a prevenciós bűnmegelőzési célú járőrözést, az óvodai, iskolai gyalogátkelők biztosítását. Új feladatként pedig az iskolák környékén a rendőrséggel együttesen drogfigyelő ­szolgálatot is elláttak. Az egyesület tagjai robogókkal látogatják a tanyán és külvárosban élő időseket.

Ezeket a járműveket a későbbiekben szeretnék defibrillátorral is felszerelni.
Jelenleg 12 tag járőrözik rendszeresen kerékpárral a Széchenyi-lakótelepen, a Meggyesi telepen, a Tiszaparti sétányon és a belvárosban. Ennek köszönhetően minimálisra csökkentették a rongálási károkat ezeken a területeken. Az egyesület 2016 végén hozta létre a lovas polgárőrcsoportot, amely jelenleg is hat taggal és négy lóval végez a város nehezen megközelíthető területein lovas járőrszolgálatot. Az ő taglétszámukat szeretnék a jövőben tíz főre emelni. Ezzel a külterületeken végzendő szolgálatokkal a kieső területeket teljesen ellenőrzés alá tudnák vonni.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által létrehozott Tiszai mentőcsoport húsz tagja is polgárőr, akik egy-egy esemény alkalmával azonnal riaszthatók. E szervezettel közös pályázatokban vesznek részt. Az elmúlt évben például 376 ezer forint értékben nyertek pénzt védőruházatra.
Az egyesület jövőbeli tervei között szerepel az ifjú polgárőrök létszámának növelése és a tagok egészségügyi továbbképzése. Ezenkívül szeretnének a vízi polgárőrcsoport részére rendszerbe állítani egy kis csónakot, így a vízen is tudnának dolgozni. Ha pedig a vízi polgárőrcsoport letenné a halőrvizsgát, az orvhalászok ellen is fel tudna lépni.

A közgyűlésen a tagság döntött az egyesület ez évi költségvetéséről is, valamint elismeréseket is átadtak a kiemelkedő munkát végző tagoknak. Felügyelőbizottsági tagokat is választották, ugyanis két tag, Kiss Józsefné, valamint Kovács Klára lemondott tagságáról. Helyettük Zajacz Józsefnét és dr. Hanga Valériát választották meg felügyelőbizottsági tagoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!