Közélet

2017.06.16. 12:50

Hangversenyt rendeztek a templomban

Rendhagyó módon a kisújszállási református templom adott otthont a napokban a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola idei növendékhangversenyének – tudtuk meg Széplaki Edit igazgatótól.

D. E.

– Intézményünk ezzel a koncerttel kapcsolódott a 2017-es ünnepi emlékév programsorozatához, melyet a reformáció ötszázadik, Kisújszállás újratelepülésének háromszázadik, valamint Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából hirdetett meg a kisújszállási önkormányzat.

– A rendezvényt Szilágyi Gábor Miklós lelkész nyitotta meg a százötvenedik zsoltár felemelő gondolataival. A műsorban felhangzottak kalotaszegi és Szabolcs-Szatmár megyei népdalok, valamint Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart és Johann Sebastian Bach művei.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Balról jobbra: Túri Levente, Toldi Zsófia, Koncsek Áron és Sóczó Levente az előadáson Beküldött fotó
[/caption]

– A koncert különlegessége volt, hogy gitár, oboa, fuvola, hegedű, szaxofon, kürt és az énekhang mellett orgonamuzsikát is hallhatott a közönség. A templom kiváló akusztikai adottságai hozzájárultak ahhoz, hogy a felcsendülő művek páratlan zenei élményben részesítsék Kisújszállás zeneszerető közönségét – mondta az igazgatónő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!