Közélet

2017.06.16. 10:30

Hat hivatásos tűzoltóság csapatai versenyeztek

A XI. Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntőjét rendezte meg csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Daróczi Erzsébet

A két helyszínen különféle tennivalók várták a megméretés résztvevőit. Karcagon az elméleti feladatokat, a volt reptéren pedig a vezetési gyakorlati és mentési feladatokat oldották meg megyénk hat hivatásos tűzoltóságának csapatai.

A verseny a mentő tűzvédelemben tevékenykedő állomány elméleti és gyakorlati felkészültségét hivatott szinten tartani, illetve fokozni.
A versenyzők hivatásuk gyakorlásához szükséges szakmai elméleti és gyakorlati­ tudásukról, valamint komplex szerelési készségükről, a gépjárművezetők pedig vezetéstechnikai tudásukról adtak számot.

A csütörtökön megrendezett eseményen egyébként a megye különböző területeiről érkeztek a lánglovagok. A megméretésen a szolnoki, a jászberényi, a karcagi, a mezőtúri, a kunszentmártoni és a tiszafürdei hivatásos tűzoltók csapatai vettek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!