Közélet

2017.06.24. 10:30

Július elsején nyit a strand Tiszapüspökiben

Kiváló a vízminőség, rendbe rakták a környéket, alacsony a vízállás, vagyis minden jól alakul. Gőzerővel készülnek a szabadstrand megnyitójára Tiszapüspökiben, jövő­ hét szombaton indul a szezon.

M. R. E.

Fotó:



– Július elsején nyit hivatalosan a szabadstrand, ezt színes programokkal, például főzőversennyel, sárkányhajózással, különböző fellépőkkel ünnepeljük meg – tájékoztatta honlapunkat Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.
– Kiváló a vízminőség, nagyon jó szezonra számítunk – reménykedik a település első­ embere –, bár idén kicsit csúszásban vagyunk a júliusi nyitással, de már most nagyon jó a vízállás, ami Püspöki esetében azt jelenti, hogy minél alacsonyabb, annál több látogatónk van. Ide nemcsak a helyiek járnak, de a környékbeli­ településen élők is nagyon kedvelik a csodálatos partszakaszunkat. Ha az időjárás is megfelelő, egy-egy napon akár több száz strandolót vonz a szabadstrand.

A településen nagyon készülnek a szezonra, a területet már kitakarították a közmunkások.
– Rendbe rakták a környéket, kitakarították a külterületi utakat, és az illegális szemétlerakókat is felszámolták. Vannak pályázat útján felvett munkatársaink is, akik megcsinálták és kirakták a kerti­ bútorokat, és felkészítették a büfét is. Szeretnénk minél szebb és hangulatosabb környezetben várni a láogatókat, pihenni vágyókat – tette hozzá a polgármester.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Népszerű a strand, hivatalosan is megnyitják | Fotó: Mészáros János
[/caption]


A hivatalos megnyitóval egyidőben a strandon a biztonságos fürdőzéshez szükséges intézkedéseket is bevezetik.
– Ilyenkor rakjuk ki a bólyákat, a különböző tiltó vagy tájékoztató, például vízmélységet jelző táblákat, de dolgozni kezd az úszómester is –mondta Bander József.
– Már működik a térvilágítás, és a tavaly felállított kamerarendszer is. A település azért áldoz a strand fejlesztésére minden évben, mert az önkormányzatnak is az az érdeke, hogy minimális biztonsági előírásoknak megfelelő, felü­gyelettel ellátott strandunk legyen.

Megtehetnénk azt is hogy nem költünk rá semmit, hiszen a Tiszában – ahol nincs kihelyezve tiltó­ tábla­ – bárhol lehet fürdeni, itt is. Csakhogy nem szeretnénk, ha az infrastruktúra hiánya miatt Tiszapüspökinek rossz híre menne – tette ­hozzá a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!