Közélet

2017.06.17. 09:30

Neumann nevét vette fel az egyetem

A kecskeméti székhelyű és szolnoki (gazdálkodási) karral is működő felsőoktatási intézményt augusztus 1-től Neumann János Egyetemnek nevezik.

M. G.

A Pallasz Athéné Egyetem átnevezéséről szóló, a felsőoktatási törvényt módosító jogszabályt pénteken Áder János köztársasági elnök aláírásával elfogadta, illetve a Magyar Közlönyben is megjelent. Ezzel pedig egy új fejezet kezdődik az egyetem életében.

A négy – a szolnoki Gazdálkodási, valamint a kecskeméti GAMF Műszaki és Informatikai, Kertészeti és Vidékfejlesztési, illetve Pedagógusképző – karral működő intézményt és új gazdasági karának létrehozását a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány komoly összegekkel támogatja, az egyetemen tanulóknak ösztöndíjat biztosít. Az új campus megépítését szintén a jegybanki alapítványok finanszírozzák, az oktatási épület 2018 nyarára készülhet el, a hatalmas egyetemi negyedet az eredeti becslések szerint 15 milliárd forintból húzzák majd fel.

A névváltoztatásról szóló információinkat dr. Fülöp Tamás tudományos rektorhelyettes is megerősítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!