Közélet

2017.06.14. 11:50

Válaszokat keres a 30 éves szolnoki kutatóállomás

Szabó István alpolgármester látogatott el a napokban az amerikai tulajdonú Dow AgroSciences Hungary Kft. fennállásának idén 30. évfordulóját ünneplő szolnoki növényvédő szeres szabadföldi kutatóállomására.

M. G.

Az intézet Vízpart körúti 23 hektáros „teszttábláin” lábon álló mezőgazdasági növények ezidőtájt szakértő fürkészszemeknek vannak kitéve.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A jövő növényvédő szereit tesztelik az állomáson Fotó: Csabai István
[/caption]

A szakemberek napok óta járják a területet és értékelik a látottakat.
– Szükség van manapság a kutatóállomás munkájára. Az emberiség jelenkorában végbemenő klímaváltozásra, a megváltozott időjárási és környezeti viszonyokra az élet számos területén, a túlélés szempontjából jó válaszokat kell adni – mondta köszöntőbeszédében az alpolgármester.

Hangsúlyozta: e válaszokat keresi a jubiláló kutatóállomás. Büszkeség Szolnoknak, hogy a tudományos intézet hozzájárulhat ahhoz, hogy az Európát is elérő szélsőséges időjárási kihívásokra, az új kórokozók, kártevők megjelenésére megfelelően reagáljon, s amely segíti a magyar körülményekhez leginkább alkalmazkodó megoldások kifejlesztését, tesztelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!