KARCAG

2017.07.10. 19:38

Műfüves nagypályát avattak Karcagon

Sporttörténelmi pillanatnak nevezte a műfüves focipálya hétfői átadását Dobos László, Karcag város polgármestere.

Műfüves nagypályát kapott Karcag

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az ünnepségen részt vett Marosvári Csaba, a Megyei LSZ társadalmi elnöke, Varga Zsolt László, az MLSZ JNSZ Megyei Igazgatóságának igazgatója, Gyökeres Sándor, a Szentannai Középiskola igazgatója, Szendrei József karcagi születésű, többszörös magyar válogatott labdarúgó.

– Karcag és a megye egyik legnagyobb sportcélú beruházását adjuk ma át. Hasonló, műfüves labdarúgópálya a környéken nincs, így bízom benne, hogy be fogja tölteni azt a célt, amit megszabtunk, hogy az évszaktól, időjárástól, napszaktól függetlenül folyamatosan lehet itt sportolni, edzeni, a szabad időt hasznosan eltölteni – mondta avatóbeszédében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a KSE elnöke.

A 27 millió forintos önkormányzati és 138 milliós TAO támogatással megépült világszínvonalú pályát a KSE ki tudja használni, hiszen a 800 sportolójából 187 a labdarúgó, így az utánpótlás biztosított.

– Ez a műfüves nagypálya további lehetőségeket biztosít a sportolóinknak, de a versenysporton kívül az iskolai és a tömegsport számára is – hangsúlyozta Dobos László, Karcag polgármestere, aki akkor lenne a legboldogabb, ha a pálya mindig tele lenne sportolni vágyó fiatalokkal, idősebbekkel.

– Kívánom, hogy sok olyan tehetséges sportoló kerüljön ki a erről a pályáról, mint Szendrei Józsi, aki bábáskodott a fölött is, hogy az UTE ma itt vendégszerepeljen – mondta a városvezető, aki megerősítette, a pálya mellé a későbbiekben megépül a kiszolgáló rész is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!