Tiszapüspöki

2017.07.07. 23:56

Ugrott a pályázat, egyelőre maradnak a buszok Tiszapüspöki főterén

– A központban élőket joggal zavarja az induló és érkező buszok zaja és füstje, továbbá a balesetveszély – mondta el véleményét Bander József, Tiszapüspöki polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a főtéren lakók egyre türelmetlenebbek a buszmegálló­ jelenlegi ­helye miatt.

M. R. E.

Májusban gyulladt ki egy hajnali buszjárat a település központjában, családi házak közvetlen közelében

Fotó: Mészáros János

– Amikor május elején kigyulladt indulás előtt az egyik hajnali buszjárat, félő volt, hogy a tűz átterjed a mellette várakozó négy további járműre, majd a lakóházakra is – emlékszik vissza a polgármester, aki szerint a megoldás nem csak az önkormányzat feladata, a további lépésekhez a buszokat működtető magántársaságok és a közszolgáltatást végző Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hozzájárulása is szükséges lenne.

– Tárgyalunk a KMKK Zrt.-vel, és benyújtottunk már egy pályázatot is, mintegy hatvanmillió forintra, amelyből a központot, és ezt a problémát is rendeztük volna, de a pályázatunkat formai okok miatt elutasították – mondta a polgármester.

Májusban gyulladt ki egy hajnali buszjárat a település központjában, családi házak közvetlen közelében
Fotós: Mészáros János

– Jelenleg várjuk az újabb pályázati kiírásokat, de nekem ez egy huszonkettes csapdájának tűnik, meg is tennénk, amit egy önkormányzat megtehet ebben az ügyben, ám a mostani tudásunk szerint nincs jó megoldás. Folytatjuk a tárgyalásokat, várjuk hogy kinek van jobb ötlete.

Az okosabb ötlet szerintem az, hogy a településnek egy távolabbi pontján, ami nincs lakott területen kívül, de mégis van hozzá vezető szilárd burkolatú út, kellene kiépíteni egy telephelyet, de ennek megtalálása sem egyszerű. Bander József szerint ha meg is találnák a megfelelő telket, annak alkalmassá tételére a szolgáltatóknak is be kellene ruházni.

Tóth Zoltán, a KMKK Zrt. területi forgalmi igazgatója szerint azonban a telephely kijelölése, és az infrastruktúra kialakítása is önkormányzati feladat, a társaság akkor tudná átköltöztetni a jelenleg a település főterén állomásozó három buszát, ha egy megfelelő burkolattal és világítással rendelkező telephelyet jelölne ki számukra az önkormányzat.

– A májusi tűzeset előtt már voltak egyeztetések ezzel kapcsolatban az önkormányzattal, azóta azonban még nem érkezett megkeresés, de természetesen nyitottak vagyunk a tárgyalásokra – tette hozzá Tóth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!