JÁSZIVÁNY

2017.08.10. 18:30

A helybéliek régi vágyai teljesülnek Jásziványon

A térség legkisebb falujában az elmúlt években sok fejtörést okozott a helybelieknek, hogy a gyenge térerő miatt nehezebb volt esetenként a mobiltelefonálás a községből.

Tari András polgármester elmondta, hogy megoldódni látszik a régi probléma, hiszen az iványi határban immár kiépítettek egy mobil átjátszótornyot, amelynek bekapcsolása a tervek szerint rövidesen várható.

Mintegy tizenötmillió forintot fordíthatnak pályázati támogatás segítségével a ­belső úthálózat javítására, padkaszélesítésre, illetve járdaépítésre. A kivitelezői munka a nyár folyamán zajlik – tudhattuk meg szintén a polgármestertől.

Ugyancsak a helybeliek által megfogalmazott igény volt Jásziványon, hogy az önkormányzat készítse elő – lévén a kisközségnek nincsen temetője – a helyi kápolna mellett egy urnafal kivitelezését.

A polgármester honlapunknak beszámolt róla, hogy a szükséges engedélyeket sikerült megszerezniük, illetve a tervezői szakasz is lezárult és várhatóan még ebben az évben megépülhet a létesítmény.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!