KARCAG

2017.08.05. 16:30

Néhány gyerek úgy is szeret edzésre járni, hogy már tud úszni

A nyári szünetben a Karcagi Sport Egyesület úszószakosztálya sportolóinak edzései mellett gyerekek úszásoktatását is végzi­ az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben Kun László és Keserű­ Sándor úszóedző. A legkisebbek óvodások, a legidősebbek iskolások.

A nyári szünetben Kun László és Keserű Sándor sok óvodás és iskolás gyermeket tanít meg úszni

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A nyári oktatásnak más a hangulata, úgy vesszük észre, a gyerekek szívesebben jönnek, mint tanév közben. Olyannyira, hogy két–három éve visszatérő tanulóink is vannak, akik már jól úsznak, megvan a biztonságérzet, s csak azért jönnek nyaranta, mert szeretik ezeket az órákat – mondja Kun László.

– A kicsiknél a vízhez szoktatással kezdünk, a nagyobbaknál a hát- és gyorsúszás alapjait is megtanítjuk. Ez a szülőknek is nagy megnyugvás, hiszen ha elmennek nyaralni, tudják, nem lesz gond a kicsikkel, ha strandra mennek. A gyerekeknél mindig motiválóerő, hogy úszva átjussanak a tanmedence egyik oldaláról a másikra – állítja Kun László.

A nyári szünetben Kun László és Keserű Sándor sok óvodás és iskolás gyermeket tanít meg úszni
Fotós: Daróczi Erzsébet

Természetesen a KSE úszószakosztály tagjai már készülnek az új tanév nagy megyei, valamint diákolimpiai versenyeire.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!