VEZSENY

2017.08.16. 16:26

Német táborban jártak a cserkészek

A Németországi Öregcserkészek Egyesülete meghívásának köszön­hetően tizenegy vezsenyi cserkész vehetett részt két pedagógus és egy tolmács kíséretében július 26-tól augusztus 5-ig a németországi Großzerlang mellett szervezett nemzetközi cserkésztáborban, a Fafnir cserkészcsapat vendégeként.

Erről számolt be honlapunknak Strack Éva pedagógus.

A cserkésztáborba huszonnyolc nemzet képviseletében mintegy ötezer cserkész érkezett a világ szinte minden pontjáról, így ez jó alkalom volt a barátkozásra, a kultúrák sokszínűségének megismerésére.

A gyerekek ellátogattak Münchenbe is, ahol a híres futballstadiont, az Allianz Arénát is felkeresték, majd Bajorország után a fővárosban, Berlinben tettek városnéző körutat, és két napot töltöttek a németországi obermeierhofi cserkészközpontban is.

A vezsenyi iskolások támogatását, ahogy már több éve, idén is Dietrich Lücke szervezte, az utazás költségeire Szabó Ferenc polgármestertől is kaptak segítséget.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!