RÁKÓCZIÚJFALU

2017.08.12. 09:30

Sokan élvezik, pedig tiltott

Bár nem engedélyezett a fürdés a község határában a Tiszában, az egykor legális szabadstrandként üzemelő partszakaszt mai napig szívesen látogatják a helyiek.

Papp János polgármester elmondta, az elmúlt hétvégén egyetlen napon is legalább százötven-kétszázan fürödtek a hűs folyóban.

Felidézte, hogy korábban még büfé is üzemelt a parton. Azóta sok minden nem változott a folyón és mellette, csak a szabályok szigorodtak, így ma már – különböző engedélyek hiányában – elvileg tilos a fürdés az újfalui szabadstrandon.

Mindenesetre az önkormányzat tudja, hogy a tiltás ellenére is sokan kerékpároznak és autóznak ki a forró napokon, ezért a folyóhoz vezető út melletti bozótost levágatta, a strand területét rendbe tetette.

A ­polgármester szerint egyelőre nincsen remény arra, hogy az önkormányzat minden szükséges engedélyt beszerezzen az üzemeltetéshez.

Ráadásul, a Tisza kiszámíthatatlan vízszintemelkedése és a változékony időjárás miatt nehéz garantálni, hogy folyamatosan kihasznált lenne a fürdőhely.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!