JÁSZLADÁNY

2017.09.27. 09:30

A testvértelepülések képviselőivel való találkozás a határokon átívelő együttműködésről szól

A Jász Világtalálkozó nyári eseménysorában kiemelt szerep jutott Jászladány nagyközség határon túli testvértelepüléseinek.

A délvidéki Oromhegyes és az erdélyi Csíkrákos egyaránt megajándékozta a ladányiakat.

A központban kialakított parkban helyezhették el az erdélyiek által adományozott székelykaput, illetve a délvidékiek ajándékát, a három település összefogását jelképező kopjafákat.

A találkozó első napján tartott rendezvények egyik pillérét épp az emlékpark hivatalos megnyitása jelentette, amikor a határon túli közösségek képviselőivel közösen adták át a nagyközönségnek az új közösségi teret.

A kapcsolat természetesen a találkozót követően sem szakadt meg, sőt talán még erősebbé vált.

Az elmúlt hetekben a jászladányiak is látogatást tettek a községekben, illetve nyári rendezvény után, az előttünk álló hétvégén ismét vendégül látják határon túli barátaikat.

Hagyomány már ugyanis, hogy a Ladány Napja rendezvényét megelőző estére hívják meg a testvértelepülések képviselőit.

A szokáson idén sem változtattak, így a szombaton esedékes rendezvénysort megelőzően péntek délután szentmisével köszöntik a határon túli magyarokat, majd megvendégelik a küldöttségek tagjait.

A találkozás ez alkalommal is a kapcsolaterősítésről, a határokon átívelő együttműködésről szól, de Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere honlapunknak elmondta, hogy a testvértelepüléseikről érkezőkkel a hivatalos együttműködésen túl igazi barátság alakult ki az elmúlt évek alatt.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!