TISZAKÜRT

2017.09.22. 12:42

„Felnőtt játszóteret” adnak át Tiszakürtön

Fitt-Zug-Park néven szabadtéri fitneszparkot adnak át Tiszakürtön, az arborétum és a sportpálya szomszédságában lévő zöld területen.

Kómár Eszter mutatja az új erősítőeszközt

Fotó: Joó Zsuzsa

A „felnőtt játszótér” megvalósítását a Tiszazugért Közhasznú Alapítványnak lehet köszönni.

Kómár Eszter, a szervezet elnöke elmondta, régi vágya a tiszakürti fiataloknak a tornapálya, igényüket korábban az önkormányzat felé is jelezték. A község és az egyesületek azonban hiába pályáztak a megvalósításra, egyszer sem nyertek.

– Úgy gondoltuk, társadalmi összefogással megépítjük mi magunk a szabadtéri parkot. Alapítványunknak sikerült egy kecskeméti céget, magánszemélyeket megszólítani, akik anyagi és egyéb támogatással segítették a park létrehozását.

Kómár Eszter mutatja az új erősítőeszközt
Fotós: Joó Zsuzsa

Jelenleg öt erősítőeszközt tudtunk beszerezni, ezt a jövőben tovább bővítjük – tette hozzá Kómár Eszter, aki maga is tiszakürti születésű, de kecskeméti lakos.

Az alapítványt a lakosok kulturális és szociális életszínvonalának emelésére, a helyi értékek megőrzésére hozták létre 2007-ben, hogy közhasznú civil szervezetként működjön a Tiszazugban.

J. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!