TISZAINOKA/TISZASAS

2017.09.23. 09:25

Hiába van meg a pénz, a munka kezdete még odébb van

Felújítják a konyhát. Szendreiné Kiss Erzsébet elmondta, pályázati pénzből valósul meg a beruházás.

Miután késő tavasszal kiderült, hogy az önkormányzat nyert az erre a célra beadott pályázaton 43 millió forintot, elkezdődtek az előkészítő munkák.

Jelenleg az engedélyeztetések zajlanak, várják a műszaki ellenőri ajánlatokat, valamint elindult az eszközbeszerzés is. A konyha belülről teljesen megújul, egyebek között új elszívóberendezéseket kap az épület, kicserélik a főzőzsámolyokat, sőt, hűtőkamrát is hozzáépítenek a jelenlegi ingatlanhoz.

Ugyancsak pályázati pénzből szépül meg a tiszasasi konyha is, az előkészítő munkálatok itt is hónapokat vesznek igénybe. Gyói Gábor polgármester elmondta, hiába van a számlájukon a támogatásként kapott 36 millió forint, a konkrét munkák elkezdésétől még messze vannak.

Kérdés az is, hogy – miután egyszerre igen sok önkormányzat nyert különböző beruházásokra pályázati pénzt – lesz-e a térségben elegendő vállalkozó, aki minőségi kivitelezést tud vállalni határidőn belül.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!