KAPOSVÁR/KARCAG

2017.09.27. 18:53

Kabala, a versenyló és lovasa megyei bajnok lettek

A XI. Kaposvári Állattenyésztési Napokon a Magyar Lótenyésztő Országos Szövetség lótenyésztési napokat rendezett, ahol volt tenyészállat-bírálat és hagyományos magyar lófajták díjugrató és fogathajtó versenye.

Teleki Zoltán a kaposvári díjakkal

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Magyar Kupa ­díjugrató versenyre év közbeni teljesítménnyel lehetett minősülni. Az országból 10 hagyományos magyar ló, köztük a karcagi Kabala minősült a versenyre Teleki Zoltánnal, aki a versenyzési jogot a hortobágyi nemzeti lóversenyen szerezte meg.

Ezzel minősültek a kaposvári nagydíjra, ahol életük első 140 centiméteres pályáját lovagolták.

Teleki Zoltán elmondta, jó formában érkeztek a versenyre. Idén korlátugratásban már volt helyezett Kabala és lovasa a ceglédi nemzeti vágtán.

Teleki Zoltán a kaposvári díjakkal
Fotós: Daróczi Erzsébet

A kaposvári versenyen is a korlátugratásban könnyen vette a ló az akadályokat. A Magyar Ló Kupán 3., míg a MLOSZ Kupán díjugratásban és korlátugratásban is első helyen végzett Kabala és lovasa.

A versenyzést a ló tulajdonosa, Mészáros Zsolt és felesége biztosítja, a felkészülést Teleki Zoltán edzője, a Mátai Ménes vezetője, Szladek Róbert iránymutatása alapján végzi.

Kabala Kenderesen is indult a díjugrató versenyen.

Ott győztesként a Jász-Nagykun-Szolnok megye felnőtt díjugrató bajnoka címet is elnyerte vele Teleki Zoltán, aki a következő hónapokban fedeles bajnokságokon indul még vele és egy nemzetközi megmérettetés is vár még rájuk.

D. E.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!