SZOLNOK

2017.09.14. 15:29

Újságírónkat Pro Archivo ­díjjal ismerték el a levéltári napon

Az Új Néplap munkatársa, Szathmáry István vehette át a minap a megyeházán megtartott immár 20. Leváltári Napon átadott Pro Archivo ­díjak egyikét.

Kollégánk, Szathmáry István munkáját is elismerték

Fotó: Mészáros János

A konferencián Csönge Attila­ levéltárigazgató üdvözlő szavait követően Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az esemény résztvevőit.

A díjat azok munkájának elismerésére alapították, akik nem levéltári dolgozóként a levéltár munkáját önzetlenül és jelentős mértékben támogatták.

Újságíró kollégánk a levéltárban folyó szakmai munka sajtó útján történő megismertetéséért, a rendezvényekről és kiadványokról tudósító magas színvonalú újságcikkeiért, magánszemélyek iratajándékozását saját jó példával történő elősegítéséért vehetett át az oklevelet.

Az ezúttal is színvonalas előadásokat felvonultató konferencián Csönge Attila levéltár-igazgató üdvözlőszavait követően Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, a szakmai programok előtt köszöntötték a díjazottakat.

Kollégánk, Szathmáry István munkáját is elismerték
Fotós: Mészáros János

Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója a szolnoki családkutató klub támogatásáért, az amatőr kutatóknak szóló kiadványsorozat megjelentetéséért, a levéltári kapcsolatok ápolásáért kapott díjat, Ari ­Ilonát pedig a megyében működő családkutató klubok megszervezésében nyújtott segítségéért, a levéltár és az amatőr családkutatók ­közötti kapcsolatépítésben játszott úttörő szerepéért díjazták.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!