JÁSZJÁKÓHALMA

2017.09.06. 16:30

A község legszebb zöldségei és gyümölcsei mutatkoztak be – Fotókkal

Idén ősszel is megszervezte hagyományos terménykiállítását a „Jákó” Kertbarát Klub.

A jászjákóhalmi civil közösség 1989 óta rendszeresen, minden év szeptemberének első napjaiban invitálja az érdeklődőket, hogy bemutassa a község kiskertjeiben megtermett legszebb zöldségeket, gyümölcsöket.

A klub vezetője, Nagy Magdolna elmondta, hogy

az általános iskolás korú, még ügyességüket próbáló fiatal kertbarátoktól az idősekig, összesen 31 tagtársuk terményeit felhasználva rendezték be kedd délelőtt megnyílt kiállításukat.

Az érdeklődők ez alkalommal is a jákóhalmi gazdakör épületében láthatják a bemutatót szerda délután kettő óráig. A jákóhalmiak mellett a jászkiséri kertbarátok is elhozták néhány terményüket.

A gazdálkodókat köszöntő Pócs János országgyűlési képviselő a máshoz nem hasonlítható, kiváló minőségű hazai zöldségek és gyümölcsök értékéről szólt. Úgy vélte, az értékek megőrzéséhez óriási szükség van arra, hogy az idősek átadják tapasztalataikat, szaktudásukat az utánunk jövő nemzedéknek.

B.Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!