SZOLNOK

2017.09.17. 20:00

Ez a nyár is mozgalmasan telt Szandaszőlősön

Szandaszőlősön, a művelődési házban és környékén nyáron is zajlott az élet, hol a gyerekek nevetésétől, hol a felnőttek jókedvű kikapcsolódásától volt vidám a hely.

Az év legmelegebb hónapjainak történéseiről Kiss Edit, a Szandaszőlősi Művelődési Ház vezetője számolt be.

A nyári programsorozat egy nagyszerű hangulatú, egész napos rendezvénnyel kezdődött, ahol a délelőtt folyamán baráti társaságok, civil szervezetek főztek halételeket a művelődési ház udvarán, délutántól pedig a Szandai nyár nyitórendezvénye várta az érdeklődőket a Lengyel Antal térre.

Rengetegen töltötték itt a napot a rekkenő hőségben, hiszen a sok zenei fellépő mellett a kézműves alkotóműhely, a játszópark és a kézműves vásár kínált vonzó programot.

Nem csak a gyorsaság, az ügyesség is számított
Forrás: SZMH

A táborok idén sem maradhattak el, volt társastánc-, Dalma Dance, sakktábor, majd a Mókaland táborozók töltöttek el két felejthetetlen hetet a művelődési házban, akik játszottak, kirándultak, kalandtúráztak a tábor vezetőivel.

A programok változatosak, szórakoztatóak voltak
Forrás: SZMH

Július közepén a Lampionos estre várták a szervezők a táncolni vágyókat, ahol a Smart Zenekar szolgáltatott diszkózenét.

Augusztusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Parti-túra rendezvény Cinemagic hangversenyének lebonyolításában volt feladata a művelődési ház dolgozóinak, mely programra ezernél is többen voltak kíváncsiak Szandaszőlősön.

A Lengyel Antal téren mozdulni sem lehetett, ezért két óriáskivetítő is segítette a zenei élmény mellett a képi látvány befogadását.

Szintén augusztusban, a nyár vége felé Mesehősök napja zajlott a művelődési házban – mintegy 100 gyerek vett részt a mesés vetélkedőn.

A játékok lekötötték a gyerekeket
Forrás: SZMH

A nyár zárásaként Családi kalandtúrára jelentkezhettek a játékos kedvű családok. Tizenhárom csapat állta ki a próbatételeket Szandaszőlős központjában.

Még ugyanezen a napon egy újabb Lampionos esten táncolhattak a résztvevők, akik éltek is a lehetőséggel, hiszen egy hajnalig tartó salsapartival köszöntek el a nyártól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!