SZABADIDŐSPORT

2017.09.15. 14:41

Bicogó Maraton: Szolnoktól Tiszasülyig 43 kilométert tesznek meg

A Tiszasülyért Egyesület immár 13. alkalommal szervezi meg a Bicogó Maratont, mégpedig szeptember 16-án.

Minden évben sokan nekivágnak a távnak

Forrás: tse.hu

Hoffer Károly szervező honlapunknak elmondta, egyre nagyobb az érdeklődés a „bicogás” iránt: idén közel 400 indulóra számítanak. A rajt a Szolnoki Művészteleptől indul, s a 43 kilométeres maratoni táv megtétele után a versenyzők Tiszasülyre, a Móra parki művelődési háznál kifeszített célszalaghoz érkeznek.

A „bicogás” egy olyan sportág, amely ötvözi a kerékpározást és a futást. Sajátos szabályai miatt, ez a maratoni táv (43 km) mégis könnyebben teljesíthető, mint az említett sportágakkal önállóan. Ezáltal a kevésbé edzett és profi felszereléssel nem rendelkező, sportolni vágyók is teljesíthetik a feladatot és sikerélményben lehet részük.

Minden évben sokan nekivágnak a távnak
Forrás: tse.hu

A verseny közösségformáló, a szabályból adódóan pedig erős csapatszellem hatja át a versenyzőket. A legfontosabb szabály: eggyel kevesebb kerékpár van, mint ahány fős a csapat (2/4 fős), ezért egy versenyzőnek mindig kocognia kell – az fut, vagy kerekezik felváltva, aki azt vállalja.

A kerékpárosok 9.00, a futók pedig 9.15 órakor rajtolnak el – előzetes nevezés kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!