MENTÉSI GYAKORLAT TISZAFÜREDEN

2017.10.06. 16:30

Amper, a mentőcsoport négylábú tagja is bizonyította tudását a gyakorlaton – GALÉRIA + VIDEÓ

Látványos mentési gyakorlatot láthatott az egyszeri szemlélődő péntek délelőtt, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark területén. Önkéntes mentőcsoportok minősítő gyakorlatát tartották.

A kétnapos gyakorlatsorozat két helyszínen zajlott, Kunmadarason és Tiszafüreden.

A megyei rendeltetésű Tisza Mentőcsoport és olyan helyi szervezetek, mint a Tisza-tó Mentőcsoport előre meghatározott feladatokat végeztek.

– Ezek vizsgafeladatok. Nyúlgátat építenek, magasból mentenek, búvártechnikát alkalmaznak, például mély vízből mentettek embert.

– Emellett voltak könnyű városi kutató-mentő feladatok, úgy mint roncsok alatti túlélők felkutatása, kutyás mentés, vagy földrengés sújtotta területen történő beavatkozás – vázolta S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Elmondása szerint a gyakorlat lényege, hogy olyan extrém feladatok elé állítsák a résztvevő csoportokat, melyben önkéntesen részt vehetnek élesben is, segítve a hivatásos egységek munkáját, a katasztrófavédelem irányításával.

A valóságban bármikor előfordulhat olyan eset, mikor speciális képzettségű önkéntesekre van szükség, legyen szó alpin- vagy éppen búvártechnikáról.

[embed]]

A videót készítette: Ujvári László

Ezek a képességek időről időre megkophatnak, az önkéntes csoportok tagjai cserélődhetnek, így újból be kell bizonyítaniuk, hogy felkészültek, eszközparkjuk pedig alkalmas arra, hogy élesben is bevethetők legyenek.

Ujvári László

Amper is teljes értékű tagja a csapatnak

Tudása legjavával vett részt Amper, a német juhász mentőkutya a Tisza mentőcsoport minősítő gyakorlatán Kunmadarason és Tiszafüreden. A négylábú testvér elégedetten vette tudomásul, hogy az emberek teljes értékű csapattagként bántak vele.

JNSZ MKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!