TISZA-TÓ

2017.10.07. 14:26

Fejlesztenék a hulladékkezelőt a Tisza-tó környékén

Pályázati forrásból korszerűsítenék és bővítenék a tiszafüredi hulladékkezelő központot.

Karcag és Tiszafüred közös pályázatot nyújtott be. A fejlesztés a teljes Tisza-tó régiót és tágabb környezetét érintené.

A beruházás célja a hulladékgazdálkodás fejlesztése Karcag és a Tisza-tó térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre. Az önerő állami támogatásként igényelhető, a beruházás teljes forrásigénye pedig meghaladja a két és fél milliárd forintot.

Pozitív elbírálás esetén egy elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszert hoznának létre, mely várhatóan 15–20 új munkahelyet eredményezne Tiszafüreden, mivel az előválogató mű a Tisza-tó parti városban létesülne. A projekt részletes műszaki tartalmának kidolgozása után hivatalosan is tájékoztatni fogják a lakosságot.

A központ négy megye negyvenkét településének kommunális hulladékát kezeli jelenleg. A fejlesztésre váró hulladékkezelő és -lerakó üzemet 2006-ban adták át.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!