TÚRKEVE

2017.10.18. 19:57

Finta Zoltán váltja dr. Thodory Zsoltot Túrkeve képviselő-testületében

Új képviselő tesz esküt a városi testület csütörtöki ülésén. Dr. Thodory Zsoltot ugyanis Finta Zoltán váltja a képviselői poszton.

– Dr. Thodory Zsolt magánéleti okokra hivatkozva kezdeményezte lemondását, amely október 1-jétől vált hatályossá – tudtuk meg Vida Tamás polgármestertől.

– A törvényi szabályozások szerint ilyen esetben – mivel Túrkeve 10 ezer lakos alatti település – nem szükséges új választásokat kiírni, hanem a 2014-es önkormányzati választáson induló képviselők listájáról a sorban következő veheti át a pozíciót.

Amint a polgármester elmondta, az elmúlt napokban ülésezett a helyi választási bizottság, amely megállapította, hogy Finta Zoltán élhet ezzel a lehetőséggel. Így a testület felkérte őt, hogy nyilatkozzon, elvállalja-e a képviselőséget.

– Finta Zoltán igent mondott, így a csütörtökön esedékes képviselő-testületi ülésen – miután hivatalosan is bejelentem dr. Thodory Zsolt lemondását – már le is teheti az esküt az új városatya.

– A mostani változás számos más módosulást is von maga után – tette hozzá Vida Tamás.

– Dr. Thodory Zsolt ugyanis több bizottságunknak is tagja volt. Dolgozott az egészségügyi és szociális bizottságban, az ügyrendinek pedig az elnöki teendőit is ellátta. Ezekről a személyi kérdésekről is döntenünk kell csütörtökön.

– Jómagam azt javaslom majd a testületnek, hogy az ügyrendi bizottság korábbi alelnöke, Tóth Lajos vegye át az elnökséget. Emellett pedig a Finta Zoltánt érintő kérdésekről is határozunk majd. Mostanáig ő szerkesztette a városi újságot, illetve ő volt a városi televízió főszerkesztője.

– Természetesen ezek a pozíciók már nem férnek össze a képviselőséggel, lemond róluk. Nekünk pedig új pályázatot kell kiírnunk ezekre. A tervek szerint a holnapi ülésen erről is dönteni fogunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!