SZOLNOK

2017.10.29. 12:28

A gyilkosságok elkövetőit is a térfigyelők segítették elkapni, ezért most még több kamerát telepítenek

Új térfigyelő kamerákat telepítenek, és a régiek közül is sokat lecserélnek a tervek szerint – hangzott el a héten a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság ülésén.

Jelenleg is több kamera figyeli a város rendjét

Fotó: Mészáros János

– Jelenleg több mint nyolcvan kamera üzemel a városban, legutóbb a Széchenyi városrészre telepítettünk kettőt, a zöld ház és a piros iskola elé, ezeknek már most megvan az eredménye, csökkent a rongálások és egyéb bűncselekmények száma – mondta ­Molnár Iván, a bizottság elnöke.

– A pályázatot benyújtottuk, ennek segítségével jövőre tovább bővül a kamerák száma, és a régiek közül is számosat le tudnánk cserélni, jóval modernebbre, arcfelismerővel, olyannal, mely két- háromszoros nagyítást adhat, ezzel megkönnyítve az elkövetők beazonosítását – tette hozzá az elnök.

Molnár Iván azt is elmondta, eddig számtalan esetben segítették a köztéri kamerák a felderítési munkát, akár a legsúlyosabb bűntényekben is. A rendőrök például kamerák segítségével tudták beazonosítani a Baunok-gyilkosság és a Hunyadi úti gyilkosság elkövetőit, de egy balesetnél, vagy rongálásnál is sokat segítenek a bizonyítási eljárásban.

– Legutóbb a Rózsakertnél történt egy ilyen, de az arcokat nem lehet a felvételről beazonosítani. Ezen szeretnénk változtatni a modernebb technológiájú kamerákkal, az újakat pedig olyan részekre helyezzük ki, ahol nagy rá az igény, ilyen például az Üteg út környéke, vagy a Vegyiművek lakótelep.

Jelenleg is több kamera figyeli a város rendjét
Fotós: Mészáros János

– A mobilkameráinkat pedig az illegális szemetelők ellen vetjük be – tette hozzá a bizottság elnöke.

Az új kamerákat várhatóan a jövő évben telepíthetik a városban.

M. R. E.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!